Синдикален обмен

На 14.08.2014 г. в централата на Синдикална федерация „Металици” се проведе работна среща с Генералния секретар на industriAll Global Union Jyrki Raina и председателите на индустриалните федерации от КНСБ и КТ Подкрепа, членове на industriAll Global Union от България

.


На 21 и 22 октомври 2010г. в София за първи път се проведоха заседанията на Комитета по КТД на Европейската федерация на металоработниците. Домакин на мероприятието имаше удоволствието да бъде СФ „Металици”.

Проведена на 20-21 юни 2014г. в Охрид

На VIII Регионална конференция на синдикалните организации на металоработниците от Югоизточна Европа, на която взе участие зам.председателят на СФ „Металици” Ренета Петрова, бяха обсъдени следните теми:

  • Ролята на синдикатите в процеса на интеграция в ЕС: Ниво на участие на синдикатите от Югоизточна Европа
  • Безработицата и несигурната работа - голяма пречка за организиране на работници и човешките права

Синдикална федерация „МЕТАЛИЦИ”-КНСБ е част от световната синдикална общност на металоработниците. Като такава федерацията участва активно вече трета поредна година в съвместната инициатива на Световната и Европейската федерации на металоработниците „Глобална мобилизация срещу нестандартната заетост”.

На 4 септември 2010г. в к.к. Албена се проведе третата среща на българските и румънските федерации от металния сектор, членуващи в Европейската федерация на металоработниците.